menu
Word Lid
Essalam-moskee wil nieuw moskeepand van 2300 vierkante meter in Merksem aankopen. Vlaams Belang zegt neen tegen verdere islamisering van Merksem!

Filip Dewinter: ‘Vlaams Belang wil moskeestop in Antwerpen. Een dam tegen Antwerpistan!’

Dit weekend, op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024 organiseert de Essalam-moskee in Merksem (Borrewaterstraat) een benefiet (zie bijlage) met de bedoeling een pand van 2300 vierkante meter aan te kopen. In dit nieuwe pand moet de Marokkaanse Essalam-moskee moskee gevestigd worden. In totaal wil de Essalam-moskee zo maar even 1.300.000€ inzamelen op 3 dagen tijd. De inzamelactie kan live gevolgd worden op verschillende Arabische YouTube-kanalen. Waar al dit geld vandaan komt is absoluut niet duidelijk…

Het Vlaams Belang verzet zich met klem tegen de zoveelste moskee-uitbreiding in Antwerpen. Een moskee-pand van 2300m2 in Merksem zal uiteraard een belangrijk Islam-symbool worden van de islamisering van onze stad. Een dergelijk pand zal vele honderden moslims huisvesten voor gebed en allerlei andere activiteiten en voor heel wat overlast zorgen.

Filip Dewinter zal hieromtrent het Antwerpse college van burgemeester en schepenen volgende week bevragen. Dewinter heeft tevens een schrijven gericht aan districtsburgemeester Luc Bungeneers met de vraag in te grijpen en de moskee-uitbreiding onmogelijk te maken.

Filip Dewinter: ‘Ik hoop dat het stadsbestuur een duidelijk signaal zal geven dat een zoveelste moskee-uitbreiding niet kan. Een megamoskee in Merksem is het laatste wat dit Antwerpse district nodig heeft. Een dergelijke grote moskee van 2300m2 zal veel moslims van elders aantrekken en de verdere islamisering van Merksem bewerkstelligen. Het wordt tijd om de islamisering van onze stad te stoppen en een moskeestop uit te vaardigen. Tijd voor een dam tegen Antwerpistan!’

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF