Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang Merksem geeft veiligheidsadvies.

Vlaams Belang Merksem geeft veiligheidsadvies.
Lokaal @ Vlaams Belang

Op de districtsraad van 24 mei stelde fractievoorzitter Philippe Elst twee vragen betreffende de veiligheid op de Merksemse bruggen. Zowel op de pas vernieuwde Brug van den Azijn als op de Jozef Masurebrug stelde Vlaams Belang Merksem namelijk een onveilige situatie vast.

Eerste opmerking: Aan de nieuwe Brug van den Azijn zijn relingen aangebracht. Deze reling aan de kant van Merksem (Straalstraat) stopt op een plaats waar het nog een risico loopt op gevaarlijke situatie's.

De diepte waar deze reling stopt is ongeveer 5 meter, met beneden een betonnen boord. Aan de kant van Deurne zijn deze relingen wel tot het einde van de brug voorzien.
Waarom werden deze relingen niet verder aangebracht aan de kant van Merksem?

Tweede opmerking: Aan de Burgemeester Jozef Masurebrug is er een nieuwe reling geplaatst ter hoogte van de autostrade. De reling die ter hoogte van de spoorweg staat is niet vernieuwd, nochtans is deze ook aan vernieuwing toe.

Wat is de reden dat deze niet samen is vervangen geworden?

Vlaams Belang Merksem stelt daarom voor, om na vraag te doen bij de bevoegde instanties. Zodat deze onveilige situatie's spoedig kunnen worden opgelost en de Merksemnaar weer veilig gebruik kan maken van deze bruggen.

Het districtscollege deelde onze bekommernis.